ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УПИС ВО I (ПРВО) ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2024/2025 ГОДИНА ВО ООУ „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ – ВЕЛЕС

Општинското основно училиште „Блаже Конески“ – Велес, Ве известува дека запишувањето на деца во I (прво) одделение ќе биде во месец мај 2024 година односно секој работен од 1 до 31 мај од 8 до 16 часот. Во прво одделение Read More …

Општински натпревар по англиски јазик

На ден 16.03.2024 година (Сабота) во 10h. во просториите на СОУ Гимназија”Кочо Рацин” се одржа општински натпревар по англиски јазик за учениците од 5-9 одделение. Нашите ученици ги постигнаа следните резултати, а со тоа обезбедија и пласман на РЕГИОНАЛНИОТ  натпревар Read More …