ДЕТСКА НЕДЕЛА – Штафетни игри

По повод Детската недела во нашето училиште се организираа штафетни игри со учениците од второ одделение. Одговорни наставници: Александар Тодоровски и Љубенчо Ристов    

ИНФОРМАЦИИ ЗА УПИС ВО I (ПРВО) ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА ВО ООУ „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ – ВЕЛЕС

Општинското основно училиште „Блаже Конески“ – Велес, Ве информира дека запишувањето на деца во I (прво) одделение ќе биде во месец мај 2022 година односно од 3 до 31 мај секој работен ден од 8 до 16 часот. Во прво одделение се запишуваат деца кои до крајот на календарската 2022 година ќе наполнат шест години. […]

Новогодишен базар

Нашето училиште  учествуваше на  хуманитарниот Новогодишен базар организиран од Општина  Велес. Новогодишниот базар се одржа пред  театарот „Јордан Хаџи Константинов Џинот“. Нашите ученици изработија  новогодишни рачни изработки (украси, честитки итн.) кои  се продаваа по симболична цена, а собраните средства ќе бидат наменети за хуманитарни цели.                     […]

ЈАЗИКОТ Е НАШАТА ТАТКОВИНА

Драги ученици, родители, Почитувани Велешани ООУ “Блаже Конески” – Велес Ве известува дека во рамките на одбележувањето на Денот на нашето училиште и 100 – години од раѓањето на Блаже Конески, петок 17.12.2021год. со почеток во 18ч. во Салата “Бели Мугри” ќе се одржи Свечена програма. Согласно Протоколот за заштита и превенција од Ковид -19 […]

ООУ„Блаже Конески“ трет на државно ниво

Уште еднаш се потврди високата еколошка свест на учениците и вработените во ООУ„Блаже Конески“, кое оваа година е меѓу првите три училишта во Македонија во собирање на пластичен отпад. Акцијата беше спроведена од НЛБ Банка во рамките на  „НЛБ Месецот на штедење“ која оваа година го одбележа под мотото „Да ја сочуваме нашата планета“. Целта […]

Едукација, евакуација и презентација за вработените и учениците од нашето училиште во случај на пожар

Денес, (8.11.2021 год.) во нашето Училиште се одржа едукација, евакуација и показна вежба за вработените и учениците во училиштето. За вработените се одржа обука за управување со ППА (против пожарни апарати). Обуката ја реализираше командирот на Територијалната Противпожарна единица во Велес Љупчо Липидовски. За учениците се организираше симулација на евакуација и показна вежба за гаснење […]

ПРОТОКОЛ ЗА ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ДЕН НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА

ПРОТОКОЛ ЗА ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ДЕН НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА Прв училиштен ден – Прием на првачиња · Родителите за приемот на првачињата на првиот училишен ден ќе бидат известени преку веб страницата на Училиштето и преку комуникација со наставникот (во која паралелка е нивното дете, кој е тандемот на наставници […]

ВЕЛОСИПЕДСКИ КРОС ПОД МОТОТО ,,ВОЗЕЊЕТО ВЕЛОСИПЕД Е БРЗО И ЗДРАВО“

На ден 12.6.2021 год. (сабота) во градскиот парк, ЕД Вила Зора во соработка со основните училишта од Велес го одржа третиот завршен за оваа година велосипедски крос. На овие спортски активности  учествуваа ученици од нашето училиште .Велосипедскиот крос беше организиран под мотото “Возењето велосипед е брзо и здраво”. >