Работилница од МИМО проектот “Линија на пријателство”.

Учениците од деветите одделенија заедно со одделенските раководители ја реализираа МИМО работилницата „Линија на пријателството“. Работилницата беше реализирана во летната училница на пријателството која се направи со средства од Проектот за меѓуетничка интеграција на млади во образованието подржана  од МОН, Read More …

Преку знаење, игра и дружење го одбележавме Денот на нашето училиште

На ден 19.12.2018 (среда) се одржа квиз натпревар ,,Примена на знаењата од природните науки во животот”. Квизот го организираше Активот од природни науки, а во него учествуваа ученици од сите општински основни училишта, како и учениците од училиштата од Оризари Read More …