ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС

На литературниот конкурс распишан од Клубот на писатели „Кочо Рацин“ на тема „Мојата новогодишна желба“ беа доделени ПРВА, ВТОРА И ТРЕТА награда по категории. Во категорија за Основно образование од 2 до 5 одделение втората награда ја освои ученикот Давид Read More …

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА СО УЧЕНИЦИТЕ ОД ЧЕТВРТО ОДДЕЛЕНИЕ

Во нашето Училиште се спроведе успешна новогодишна хуманитарна акција со учениците од четврто одделение. Сите ученици заедно со нивните наставници донираа играчки, забавни игри, плишани играчки, храна, книги, сликовници, училиштен прибор и облека. Истите им ги предадоа на волонтерите на Read More …

Новогодишен базар

Нашето училиште  учествуваше на  хуманитарниот Новогодишен базар организиран од Општина  Велес. Новогодишниот базар се одржа пред  театарот „Јордан Хаџи Константинов Џинот“. Нашите ученици изработија  новогодишни рачни изработки (украси, честитки итн.) кои  се продаваа по симболична цена, а собраните средства ќе Read More …

ЈАЗИКОТ Е НАШАТА ТАТКОВИНА

Драги ученици, родители, Почитувани Велешани ООУ “Блаже Конески” – Велес Ве известува дека во рамките на одбележувањето на Денот на нашето училиште и 100 – години од раѓањето на Блаже Конески, петок 17.12.2021год. со почеток во 18ч. во Салата “Бели Read More …

НАШИТЕ УЧЕНИЦИ ВТОРИ НА МЕЃУНАРОДНАТА ЛИКОВНА РАБОТИЛНИЦА

Нашите ученици, Ана, Викторија и Андреј од VIII-1 одделение го освоија високото второ место на Меѓународната ликовна работилница организирана по 25 пат од ОУРЦ „Маца Овчарова“ – Велес. На Меѓународната ликовна работилница, која се одржа на 2.12.2021 година во просториите Read More …

ЕДУИНО ИГРАТОН

Учениците од IV -4 одд. под водство на наставничката Светлана Бобевска се забавуваа, играа и креираа активности за Едуино игратонот. 1.КОЦКАСТА-ПРИКАЗНА 2.КРУЖЕН-КАЛЕНДАР 3.ПРЕСЛИКУВАЊЕ 4.ТРКА-ПО-ЕМОЦИИ 5.ДЕТЕКТИВИ-ВО-ЛОВ-ПО-ЛИТЕРАТУРНО-БОГАТСТВО 3.1.-ПРЕСЛИКУВАЊЕ>