ПОТПИШАН ДОГОВОР СО АМБАСДАТА НА ЈАПОНИЈА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КРОВОТ

Денес, точно по 18 месеци од поднесувањето на Апликацијата, Директорот Јованче Манасков и Амбасадорот на Јапонија во земјава Н.Е. Хиронори Савада во присуство на Градоначалникот на Општина Велес, г. Марко Колев, потпишаа Договорот за грант во висина од 4.395.975 денари, Read More …

И З В Е С Т У В А Њ Е

Се известуваат наставниците и учениците при ООУ „Блаже Конески“-Велес дека врз основа на Одлуката на втората редовна седница на Владата на Република Северна Македонија, а согласно заклучокот од Главниот координативен кризен ковид-19 штаб, почетокот на второто полугодие на учебната година Read More …

ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС

На литературниот конкурс распишан од Клубот на писатели „Кочо Рацин“ на тема „Мојата новогодишна желба“ беа доделени ПРВА, ВТОРА И ТРЕТА награда по категории. Во категорија за Основно образование од 2 до 5 одделение втората награда ја освои ученикот Давид Read More …

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА СО УЧЕНИЦИТЕ ОД ЧЕТВРТО ОДДЕЛЕНИЕ

Во нашето Училиште се спроведе успешна новогодишна хуманитарна акција со учениците од четврто одделение. Сите ученици заедно со нивните наставници донираа играчки, забавни игри, плишани играчки, храна, книги, сликовници, училиштен прибор и облека. Истите им ги предадоа на волонтерите на Read More …

НАШИТЕ УЧЕНИЦИ ВТОРИ НА МЕЃУНАРОДНАТА ЛИКОВНА РАБОТИЛНИЦА

Нашите ученици, Ана, Викторија и Андреј од VIII-1 одделение го освоија високото второ место на Меѓународната ликовна работилница организирана по 25 пат од ОУРЦ „Маца Овчарова“ – Велес. На Меѓународната ликовна работилница, која се одржа на 2.12.2021 година во просториите Read More …

ЕДУИНО ИГРАТОН

Учениците од IV -4 одд. под водство на наставничката Светлана Бобевска се забавуваа, играа и креираа активности за Едуино игратонот. 1.КОЦКАСТА-ПРИКАЗНА 2.КРУЖЕН-КАЛЕНДАР 3.ПРЕСЛИКУВАЊЕ 4.ТРКА-ПО-ЕМОЦИИ 5.ДЕТЕКТИВИ-ВО-ЛОВ-ПО-ЛИТЕРАТУРНО-БОГАТСТВО 3.1.-ПРЕСЛИКУВАЊЕ>

Првонаградени ученици – 100 годишнина од раѓањето на Блаже Конески

Министерката за образование и наука Мила Царовска , денеска во Клубот на пратеници ги додели наградите на првонаградените ученици на конкурсот што МОН го распиша по повод 100 годишнината од раѓањето на Блаже Конески. Честитајќи им на победниците, но и Read More …

СЕ ГРИЖИМЕ ЗА ЗДРАВЈЕТО НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ

Фирмата Probotalife.mk za III-5 одд. донираше заштитни маски KF 94 и чајчиња за подобрување на имунитетот сето ова спакувано во прекрасни еколошки платнени торбички. Учениците се пресреќни и ветуваат дека ќе останат здрави и среќни. Благодариме Probotalife.mk       Read More …

Нашите ученици во Детскиот парламент

Парламентарниот институт на Собранието на Република Северна Македонија на 19 ноември 2021 година (петок) со почеток во 10 часот, организираше онлајн работилница на тема  „Детски парламент“ за ученици од IX одделение, од основните училишта во државава. На оваа работилница нашето Read More …

54. ДЕТСКИ РАЦИНОВИ СРЕДБИ – ВО ЧЕСТ НА РАЦИН

За 54. Детските Рацинови средби кои се одржаа на 10 ноември 2021 г. нашите ученици, Јана Пљокова и Дарија Давчевска, твореа на темата „Детски сништа во мугрите“ и ја освоија третата награда. Рацин бил и ќе остане инспирација за нашите Read More …