ВТОРО МЕСТО НА ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК МЕЃУ НАЈДОБРИТЕ 20

На ДРЖАВНИОТ натпревар кој се одржа на 28 Мај, 2022 година (Сабота) во основното училиште- домаќин ООУ “Лазо Ангеловски“ во Скопје за ученици од 5 – 9 одделение ( вкупно 880 учесници) , ученичката Ева Јаковлевска од 6-2 одделение од Read More …

ТРАДИЦИОНАЛЕН ВЕЛОСИПЕДСКИ КРОС

Секоја година Еколошкото друштво „Вила Зора“ Велес организира велосипедски крос за ученици од основните училишта од Велес. Овој велосипедски крос се организира со цел да се подигне свеста за редовно безбедно возење велосипед. На ден 21.5.2022 година (сабота), Ученици од Read More …

ПРВО МЕСТО НА ПОЛУФИНАЛЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ WILLKOMMEN НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

Во организација на Германско-австрискиот културно-едукативен центар Willkommen од Краљево, Република Србија, се одржа и вториот круг или полуфинале од онлајн натпреварот по Англиски јазик на кој учество земаат учесници од Србија, Хрватска, БиХ, Словенија, Црна Гора, Виетнам, Камбоџа и Македонија. Read More …

РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

На натпреварот кој се одржа на 7 Мај, 2022 година (Сабота) во основното училиште- домаќин  ООУ “Васил Главинов“, нашите ученици од 5 – 9 одделение ги постигнаа следните резултати, а со тоа обезбедија и пласман на државниот натпревар кој ќе се Read More …