Посета на Градска библиотека

Денес учениците од генерацијата на трето одделение при ООУ,,Блаже Конески“- Велес, симболично го одбележаа 15 Октомври- Светскиот ден на пешаците, со пешачење низ младинскиот парк.При тоа ја посетија и градската библиотека ,,Гоце Делчев“, каде љубезните домаќини детално ги запознаа со работата и просториите на оваа институција.Учениците научија како да се зачленат во библиотеката, а неколку од нив се зачленија и позајмија книга токму при оваа посета.