Државен натпревар по математика

Со години наназад, учениците од ООУ „Блаже Конески“ од Велес се солидно пласирани и освојуваат награди на регионалните и државните првенства по математика. И оваа година не беше исклучок. На ден 14.5.2022 год. (сабота) се одржа државниот натпревар по математика Read More …

Награди од литературен ликовен конкурс

По повод Денот на училиштето „Петре Поп Арсов“ – Богомила, беа распишани литературен и ликовен конкурс на тема: „ Природата – книга отворена за сите очи“ Наградени за литературен конкурс по повод Денот на училиштето ( одделенска настава ) I Read More …

Државен натпревар по Природни науки

На државниот натпревар по природни науки во категорија од IV до VI одд. учениците кои учествуваа освоија : Во категорија од 4 одд: II награда – Лука Коцевски од IV-4 одд. со ментори:Светлана Бобевска и Донка Павлова II награда – Read More …