17 Ноември – Денот на еколошките движења

Во нашето училиште  беше одбележан  17 Ноември – Денот на еколошките движења  со неколку активности,  промоција на  BAS проектот  и придобивки од реализација на истиот и  трибина на тема: ,,Еколошките движења во светот и кај нас“ и ликовна работилница: ,,Екологијата како инспирација“. На овој настан беше промовирано и Зеленото знаме, со кое училиштето се здоби со статус Еко училиште.

          >