СРЕЌЕН И БЕЗГРИЖЕН РАСПУСТ

Драги ученици, Ви се обраќам како Директор на училиштето “Блаже Конески“ со цел во име на Наставничкиот колегиум и во мое лично име да ви го честитам успешното завршување  на уште една учебна година. Чудно е колку малку е потребно Read More …

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

Општинското основно училиште „Блаже Конески“ – Велес, Ве информира дека запишувањето на деца во прво одделение ќе започне на 1 јуни 2020 година и ќе трае до 30 јуни 2020 година, секој работен ден од 9.00 до 17.00 часот. Во Read More …

УЧЕБНАТА ГОДИНА ПРОДОЛЖУВА И ЌЕ ЗАВРШИ ОНЛАЈН

Владата на Република Северна Македонија на 48 седница ја усвои информацијата со пакет мерки од областа на образованието кои се однесуваат на спроведување на едукативен процес во услови на КОВИД-19 криза, а на предлог на Министерството за образование и наука Read More …

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Согласно заклучоците на Општинскиот штаб за заштита и спасување на Општина Велес од 25.03.2020 година,   ООУ “БЛАЖЕ КОНЕСКИ” ВЕЛЕС Ве и з в е с т у в а   Родителите потребните информации за издавање на потврди или информации за спроведувањето на учење од Read More …