ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УПИС ВО I (ПРВО) ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА
2023/2024 ГОДИНА ВО ООУ „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ – ВЕЛЕС

Општинското основно училиште „Блаже Конески“ – Велес, Ве известува деказапишувањето на деца во I (прво) одделение ќе биде во месец мај 2023 годинаодносно од 2 до 31 мај секој работен ден од 8 до 16 часот.Во прво одделение се запишуваат Read More …

Општински натпревар по математика

На ден 4.2.2023 во ООУ„ Св. Кирил и Методиј“,се одржа Општинскиот натпревар по математика за основно образование. Им честитаме на сите ученици кои обезбедија пласман за Регионален натпревар и им посакуваме многу успеси. Р. Бр. Име и презиме одд. Ментор Read More …

ИНФОРМАЦИИ ЗА УПИС ВО I (ПРВО) ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА ВО ООУ „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ – ВЕЛЕС

Општинското основно училиште „Блаже Конески“ – Велес, Ве информира дека запишувањето на деца во I (прво) одделение ќе биде во месец мај 2022 година односно од 3 до 31 мај секој работен ден од 8 до 16 часот. Во прво Read More …

Новогодишен базар

Нашето училиште  учествуваше на  хуманитарниот Новогодишен базар организиран од Општина  Велес. Новогодишниот базар се одржа пред  театарот „Јордан Хаџи Константинов Џинот“. Нашите ученици изработија  новогодишни рачни изработки (украси, честитки итн.) кои  се продаваа по симболична цена, а собраните средства ќе Read More …

ЈАЗИКОТ Е НАШАТА ТАТКОВИНА

Драги ученици, родители, Почитувани Велешани ООУ “Блаже Конески” – Велес Ве известува дека во рамките на одбележувањето на Денот на нашето училиште и 100 – години од раѓањето на Блаже Конески, петок 17.12.2021год. со почеток во 18ч. во Салата “Бели Read More …

ООУ„Блаже Конески“ трет на државно ниво

Уште еднаш се потврди високата еколошка свест на учениците и вработените во ООУ„Блаже Конески“, кое оваа година е меѓу првите три училишта во Македонија во собирање на пластичен отпад. Акцијата беше спроведена од НЛБ Банка во рамките на  „НЛБ Месецот Read More …

Едукација, евакуација и презентација за вработените и учениците од нашето училиште во случај на пожар

Денес, (8.11.2021 год.) во нашето Училиште се одржа едукација, евакуација и показна вежба за вработените и учениците во училиштето. За вработените се одржа обука за управување со ППА (против пожарни апарати). Обуката ја реализираше командирот на Територијалната Противпожарна единица во Read More …

ПРОТОКОЛ ЗА ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ДЕН НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА

ПРОТОКОЛ ЗА ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ДЕН НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА Прв училиштен ден – Прием на првачиња · Родителите за приемот на првачињата на првиот училишен ден ќе бидат известени преку веб страницата на Училиштето и Read More …