ЕКО акција за собирање електронски и хемиски отпад

Општина Велес организира акција за избор на најдобар и науспешен собирен центар за селектирање на отпад.  На 7.12.2018 се одржа еколошка акција и во нашето училиште за собирање електронски и хемиски отпад. Беа собрани околу 7 кг батерии и 200 Read More …

17 Ноември – Денот на еколошките движења

Во нашето училиште  беше одбележан  17 Ноември – Денот на еколошките движења  со неколку активности,  промоција на  BAS проектот  и придобивки од реализација на истиот и  трибина на тема: ,,Еколошките движења во светот и кај нас“ и ликовна работилница: ,,Екологијата Read More …

ЕКО самит „ЕКО училиште – ЗЕЛЕНО ЗНАМЕ“

Нашето училиште учествуваше на деветиот по ред ЕКО самит, кој се одржа во хотел Континентал во Скопје на ден 16.11.2018 год.  По краткото излагање на организаторот на ОХО-проектот господинот Пеце Талески, како и заменик министерот за образование и министерот за Read More …

17 НОЕМВРИ – СВЕТСКИ ДЕН НА ЕКОЛОШКИТЕ ДВИЖЕЊА

По повод одбележувањето на 17 Ноември – Светскиот ден на еколошките движења во нашето училипте се организираше собирна акција на ПЕТ амбалажа, хартија, електрични апарати, телефони, батерии