ИНФОРМАЦИИ ЗА УПИС ВО I (ПРВО) ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2021/2022 година

Општинското основно училиште „Блаже Конески“ – Велес, Ве информира дека запишувањето на деца во I (прво) одделение ќе биде во месец мај 2021 година односно од 4 до 31 мај секој работен ден од 8 до 17 часот. Во прво Read More …

Отворен нагледен час по математика

На ден 22.4.2021 год. се реализираше отворен час со директно вклучување преку камера на Teams и следење од советничката Весна Наумов од БРО на Република Северна Македонија. Со физичко присуство и со почитување на сите мерки и протоколи за заштита Read More …

Најдобра ликовна творба „Буквите низ цртеж“

По повод одбележувањето на 100 – годишнината од раѓањето на Блаже Конески, согласно Нациооналната програма „2021- Година во чест на Блаже Конески“ и Заклучокот на Владата на Република Северна Македонија бр.40-2047/1 од 09.02.2021 година, Министерството за образование и наука на Read More …

Подготвени ја пречекавме и АПРИЛИЈАДАТА

Одбележувањето на Денот на шегата традиционално секоја година се реализира во нашето училиште. Оваа година во поинакви околности, пред се со почитување на мерките за безбедност во пријатна и ведра атмосфера  повторно донесе многу радост и задоволство.  Учество во оваа Read More …

Известување за индивидуално – консултативни средби

Ученици и родители, Ве известуваме дека во нашето училиште ООУ „Блаже Конески“ – Велес ќе се реализираат индивидуално-консултативни средби со физичко присуство на ученици кои следат настава на далечина со цел следење на постигањата и утврдување на оценката на учениците Read More …

ООУ„Блаже Конески“ извор на таленти – Александар Пановски

ООУ „Блаже Конески“ – Велес, е извор на талентирани ученици. Нашите ученици успешно го претставуваат училиштето како на државно така и на меѓународно ниво и на нив сме посебно горди. Но, овој пат сме горди на еден ученик кој надвор Read More …

ООУ„Блаже Конески“ Велес – трети на државно ниво

ООУ„Блаже Конески“ Велес, уште еднаш покажа дека е меѓу најдобрите во државата. На натпреварот „Предизвикот за кодирање 2021“ организиран во соработка со Министерството за образование и наука и финансиран од Владата на Обединетото Кралство, клубот за кодирање при ООУ„Блаже Конески“, Read More …

Нашиот Едуино Амбасадор – Светлана Бобевска

Снимените видео часови на порталот Едуино претставуваат основа за наставниците кои сакаат да им понудат на своите ученици комплетен материјал за часот.Емитувањето на видео лекциите на Националната телевизија за учениците кои немаат пристап до технологија претставува единствен начин за вклучување Read More …