Општински натпревар по математика

На ден 4.2.2023 во ООУ„ Св. Кирил и Методиј“,се одржа Општинскиот натпревар по математика за основно образование. Им честитаме на сите ученици кои обезбедија пласман за Регионален натпревар и им посакуваме многу успеси. Р. Бр. Име и презиме одд. Ментор Read More …

„Мојот другар за прв пат во мојот град”

„Мојот другар за прв пат во мојот град”   За изработката на овој проект, учениците беа избрани од страна на менторот – наставник по англиски јазик Даниела Димовска. Меѓусебно се договорија да го изработат на македонски и англиски јазик како Read More …

Болката и љубовта во поетското творештво на безвремениот Рацин

По повод патрониот празник и одбележување на 165 години гимназиско образование во нашиот град, гимназијата “Кочо Рацин” распиша литературен конкурс на тема “Болката и љубовта во поетското творештво на безвремениот Рацин”за учениците од деветто одделение кои изучуваат англиски јазик.   Read More …

5 Октомври – Меѓународен ден на пешаците !

Еко одборот од нашето училиште организираше активност во која на случајни минувачи од нашиот град им беа поделени промотивни флаери во кои се нагласува важноста од пешачењето и физичката активност. Целта на оваа активност е да се подигне свеста на Read More …

Ден против трговија со крзно – презентација „Заштита на животните“

По повод 28-Ноември – Ден против трговија со крзно, Еко- одборот од нашето училиште организира активност за одбележување на овој ден. Презентацијата ,,Заштита на животните“ ја изработија ученичките Марија Ѓошева и Саша Ташев од VI-4 одд. Презентацијата ја следеа учениците Read More …

Месец на книгата во локалната библиотека “Гоце Делчев”

Денес по повод Месецот на книгата во локалната библиотека “Гоце Делчев” ученици од четврто и петто одд. под менторство на одд.наставници Светлана Бобевска, Донка Павлова и Весна Јовевска активно учествуваа во креативната книжевна работилница организирана од Ксенија Маказлиева Трајчева – Read More …

Посета на Градска библиотека

Денес учениците од генерацијата на трето одделение при ООУ,,Блаже Конески“- Велес, симболично го одбележаа 15 Октомври- Светскиот ден на пешаците, со пешачење низ младинскиот парк.При тоа ја посетија и градската библиотека ,,Гоце Делчев“, каде љубезните домаќини детално ги запознаа со Read More …

ВТОРО МЕСТО НА ФИНАЛЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ WILLKOMMEN НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

Во организација на Германско-австрискиот културно-едукативен центар Willkommen од Краљево, Република Србија, се одржа и последниот финален круг од онлајн натпреварот по Англиски јазик на кој учество земаат учесници од Србија, Хрватска, БиХ, Словенија, Црна Гора, Виетнам, Камбоџа и Македонија. Во Read More …