ВТОРО МЕСТО НА ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК МЕЃУ НАЈДОБРИТЕ 20

На ДРЖАВНИОТ натпревар кој се одржа на 28 Мај, 2022 година (Сабота) во основното училиште- домаќин ООУ “Лазо Ангеловски“ во Скопје за ученици од 5 – 9 одделение ( вкупно 880 учесници) , ученичката Ева Јаковлевска од 6-2 одделение од вкупно 151 ученикa во оваа категорија го освои 2 (второто) место. Останатите ученици постигна одлични резултати. Им честитаме за успехот.

РАНГ ЛИСТА ОД ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА ОСНОВНИ УЧИЛИШТА :


ЧЕСТИТКИ НА СИТЕ УЧЕНИЦИ !