РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

На натпреварот кој се одржа на 7 Мај, 2022 година (Сабота) во основното училиште- домаќин  ООУ “Васил Главинов“, нашите ученици од 5 – 9 одделение ги постигнаа следните резултати, а со тоа обезбедија и пласман на државниот натпревар кој ќе се одржи на 28 Мај, 2022 година во Скопје.

 

РАНГ ЛИСТА ОД РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА ОСНОВНИ УЧИЛИШТА – РЕГИОН ВЕЛЕС.

Име и презиме одделение Ментор Поени Освоено место
5 одделение
Филип Тодоровски 5-2 Оливера Трипчева 98/100 I место
Теа Гајдова 5-1 Оливера Трипчева 86/100 II место
6 одделение
Ева Јаковлевска 6-2 Даниела Димовска 93/100 I место
Лука Коциќ 6-1 Даниела Димовска 90/100 II место
7 одделение
Христијан Арсов 7-1 Ана Ј.Глушкова 94,5/100 I место
Мила Ангеловска 7-2 Ана Ј.Глушкова 87/100 II место
8 одделение
Ања Трајковска 8-1 Даниела Димовска 87/100 II место
Лилјана Андовска 8-2 Даниела Димовска 84/100 II место
9 одделение
Кристијан Трајковски 9-5 Ана Ј.Глушкова 76/100 III место
Никола Бабунски 9-4 Ана Ј.Глушкова 82/100 III место

 

ЧЕСТИТКИ НА СИТЕ УЧЕНИЦИ И МНОГУ УСПЕХ НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР!