ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

На натпреварот кој се одржа на 19.03.2022 (Сабота) во основното училиште- домаќин ООУ“Васил Главинов“, нашите ученици од 5 – 9 одделение ги постигнаа следните резултати, а со тоа обезбедија и пласман на регионалнот натпревар кој ќе се одржи на 16 Април, 2022 година.

РАНГ ЛИСТА ОД ОПШТИНСКИОТ НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА ОСНОВНИ УЧИЛИШТА – РЕГИОН ВЕЛЕС.

5 одделение
Филип Тодоровски 5-2 Оливера Трипчева 96/100 I место
Теа Гајдова 5-1 Оливера Трипчева 93/100 I место

6 одделение
Ева Јаковлевска 6-2 Даниела Димовска 98/100 I место
Лука Коциќ 6-1 Даниела Димовска 96/100 I место

7 одделение
Христијан Арсов 7-1 Ана Ј.Глушкова 92/100 I место
Мила Ангеловска 7-2 Ана Ј.Глушкова 87/100 II место

8 одделение
Ања Трајковска 8-1 Даниела Димовска 99/100 I место
Лилјана Андовска 8-2 Даниела Димовска 94/100 I место

9 одделение
Кристијан Трајковски 9-5 Ана Ј.Глушкова 89/100 II место
Никола Бабунски 9-4 Ана Ј.Глушкова 87/100 II место