ООУ ,,Блаже Конески” најуспешно училиште за собирање отпад

На завршната новогодишна свеченост, која ја организираше Општина Велес беа доделени и признанијата за најуспешните училишта за собирање отпад.
Тоа беше во рамките на акцијата ,,Прогласување на најдобар собирен центар за отпад во училиште и во градинка,,

Првото место им припадна на учениците од ООУ ,,Блаже Конески” со собрани 4 м3 електронски отпад и 27 кг отпад од батерии. За ова добија 40 инчен смарт телевизор, подарок од непрофитното друштво ,,Нула отпад”

>