МЕЃУ НАЈДОБРИТЕ 10 ВО МАКЕДОНИЈА НА ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

На ден 11.5.2019 год.(Сабота) во 13 h. во просториите на Универзитетот ФОН- Скопје се одржа државен натпревар по англиски јазик за учениците од 5 – 9 одделение.

 

Учениците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати:

Александра Пановска   –          Ања Трајковска V-1     5 место
Бранкица Шоптрајанова    –    Карло Травник V-5     7  место

Ана Јанчева Глушкова     –   Самуил Галев  VI-3                    7   место
Кристијан Трајковски VI-5     18  место

 

Даниела Димовска  –   Андреј Нешов  VII-5                 8  место
Василка Карталова VII-5        10  место

 

 

Ана Јанчева Глушкова –    Миа Трајковска   VIII-2        8  место

 

Даниела Димовска      –     Антонио Донев            IX-1                 10  место
Мартина Тодорова    IX-2                  7   место

 

>