„Европски ден на јазикот“

Работилница во знак на одбележување на Европскиот ден на јазикот  Одбележан „Европскиот ден на јазикот“ во II-4 одд. со одделенските наставници Светлана Бобевска и Донка Павлова во ООУ„Блаже Конески“ Велес со активности од „Проектот за заедничка грижа и правилно насочување на учениците“ подржан од МОН. Искажуваме голема благодарност до мајките кои ја реализираа работилницата заедно со учениците посветена точно на нашата азбука. По напорната работа ја пробавме вкусната погача во форма на буквата А и мафините со македонската азбука. БРАВО ЗА ВРЕДНИТЕ РАЦЕ во II -4 одд.

>