Доделување на математичко помагало ,,Рингобит” – Инер Вил клуб

На 13.12.2019 (петок) по повод Денот на училиштето Инер Вил клубот од Велес на нашето училиште му донираше две математички помагала ,,Рингобит”.

Голема благодарност до Инер Вил клубот за оваа исклучитечно интересна и иновативна социјална игра, која значително ќе им го олесни процесот на учење математика на децата со посебни образовни потреби, но и на учениците од прво одделение.

Потврда за тоа се задоволните детски лица на математичката работилница, на која се запознаа со начинот на кој функционира ова математичко помагало.

             

 

Математички актив>