Ротари клуб Велес – Ликовен конкурс, на тема “Борба против Ковид-19”

Ротари клуб Велес во соработка со  Општина Велес распишаа конкурс на ликовни творби на тема “ПРЕВЕНЦИЈА ОД  КОВИД-19” .

Ученици од  нашето училиште земаа учество на овој конкурс. за борба против Ковид 19. Темата им  беше инспирација да  преку ликовни творби учениците дадат придонес во борбата против пандемијата. Со тоа ја подигнаа свеста и важноста за зачувување на здравјето во услови на Пандемија.

Втора награда:

Христина Здравкоски, ООУ “Блаже Конески”

Специјалнa наградa:

Тамара Николова, ООУ “Блаже Конески”

Благодарници:

Михаела Петрова, ООУ “Блаже Конески”

Пофалници:

Мила Петрова, ООУ “Блаже Конески”

Лилија Ѓошева, ООУ “Блаже Конески”

Александра Младенова. ООУ “Блаже Конески”

Бојан Арсов, ООУ “Блаже Конески”

Во салата на Општина Велес свечено беа доделени признанијата и наградите на учениците од основните училишта кои учествуваа со свои ликовни творби на ликовниот конкурс на тема “Превенција од Ковид-19”.

>