„Моите желби во Новата година“

  • На 28.12.2018  во медиотеката на Библиотеката „Гоце Делчев“ се одржа литературно читање и доделување на наградите по распишаниот конкурс за поетска творба на тема: „Моите желби во Новата година“.

Во категорија од прво до петто одделение  од ООУ „Блаже Конески“ Велес:

  • Втора награда освои Лара Панова од V-5 одд. – Ментор Светлана Бобевска
  • Трета награда освоија Лука Коциќ и Никола Камењаров од III-1 одд – Ментори Магдалена Камчева и Павлина Андова.
  • Пофалени ученици се: Деспина Грданова од V-5 одд. – Ментор: Светлана Бобевска и Ива Ѓеоргиева – 1-4 одд. ментори Донка Павлова и Трајанка Карбева.    Честитки за учениците и нивните ментори.

>