Државен натпревар по математика

Со години наназад, учениците од ООУ „Блаже Конески“ од Велес се солидно пласирани и освојуваат награди на регионалните и државните првенства по математика. И оваа година не беше исклучок. На ден 14.5.2022 год. (сабота) се одржа државниот натпревар по математика Read More …

Награди од литературен ликовен конкурс

По повод Денот на училиштето „Петре Поп Арсов“ – Богомила, беа распишани литературен и ликовен конкурс на тема: „ Природата – книга отворена за сите очи“ Наградени за литературен конкурс по повод Денот на училиштето ( одделенска настава ) I Read More …

Државен натпревар по Природни науки

На државниот натпревар по природни науки во категорија од IV до VI одд. учениците кои учествуваа освоија : Во категорија од 4 одд: II награда – Лука Коцевски од IV-4 одд. со ментори:Светлана Бобевска и Донка Павлова II награда – Read More …

ВТОРО МЕСТО НА ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК МЕЃУ НАЈДОБРИТЕ 20

На ДРЖАВНИОТ натпревар кој се одржа на 28 Мај, 2022 година (Сабота) во основното училиште- домаќин ООУ “Лазо Ангеловски“ во Скопје за ученици од 5 – 9 одделение ( вкупно 880 учесници) , ученичката Ева Јаковлевска од 6-2 одделение од Read More …

ТРАДИЦИОНАЛЕН ВЕЛОСИПЕДСКИ КРОС

Секоја година Еколошкото друштво „Вила Зора“ Велес организира велосипедски крос за ученици од основните училишта од Велес. Овој велосипедски крос се организира со цел да се подигне свеста за редовно безбедно возење велосипед. На ден 21.5.2022 година (сабота), Ученици од Read More …

ПРВО МЕСТО НА ПОЛУФИНАЛЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ WILLKOMMEN НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

Во организација на Германско-австрискиот културно-едукативен центар Willkommen од Краљево, Република Србија, се одржа и вториот круг или полуфинале од онлајн натпреварот по Англиски јазик на кој учество земаат учесници од Србија, Хрватска, БиХ, Словенија, Црна Гора, Виетнам, Камбоџа и Македонија. Read More …

РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

На натпреварот кој се одржа на 7 Мај, 2022 година (Сабота) во основното училиште- домаќин  ООУ “Васил Главинов“, нашите ученици од 5 – 9 одделение ги постигнаа следните резултати, а со тоа обезбедија и пласман на државниот натпревар кој ќе се Read More …

ИНФОРМАЦИИ ЗА УПИС ВО I (ПРВО) ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА ВО ООУ „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ – ВЕЛЕС

Општинското основно училиште „Блаже Конески“ – Велес, Ве информира дека запишувањето на деца во I (прво) одделение ќе биде во месец мај 2022 година односно од 3 до 31 мај секој работен ден од 8 до 16 часот. Во прво Read More …

ПРВО И ВТОРО МЕСТО НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ WILLKOMMEN НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

Во организација на Германско-австрискиот културно-едукативен центар Willkommen од Краљево, Република Србија, се одржа првиот круг од онлајн натпреварот по Англиски јазик на кој учество земаат учесници од Србија, Хрватска, БиХ, Словенија, Црна Гора, Виетнам, Камбоџа и Македонија. Во категоријата ученици Read More …

ПЕТТИ НА ЕВРОПСКИОТ КВИЗ НА ПАРИТЕ

На 24.03.2022 се одржа Националниот натпревар – Европскиот квиз на парите – еден од најзначајните меѓународни настани чија цел е финансиска едукација на учениците од 13 до 15 години. Оваа година беа пријавени 516 тима од 171 одделенија односно класови Read More …