ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УПИС ВО I (ПРВО) ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА
2023/2024 ГОДИНА ВО ООУ „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ – ВЕЛЕС

Општинското основно училиште „Блаже Конески“ – Велес, Ве известува деказапишувањето на деца во I (прво) одделение ќе биде во месец мај 2023 годинаодносно од 2 до 31 мај секој работен ден од 8 до 16 часот.Во прво одделение се запишуваат Read More …

РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА ОСНОВНИ УЧИЛИШТА – РЕГИОН ВЕЛЕС

На регионалниот натпревар кој се одржа во саботата на 8.4.2023 година во основното училиште – домаќин ООУ “Васил Главинов” сите наши ученици од 5-9 одделение постигнаа одлични резултати и со тоа обезбедија пласман на државниот натпревар кој ќе се одржи Read More …

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА ОСНОВНИ УЧИЛИШТА – РЕГИОН ВЕЛЕС

Одлични резултати на сите наши ученици од 5-9 одделение кои земаа учество на општинскиот натпревар кој се одржа во саботата на 18.03.2023 година во основното училиште – домаќин ООУ “Васил Главинов”. Учествуваа околу четириесетина ученици од нашата општина, а нашите Read More …