5 Октомври – Меѓународен ден на пешаците !

Еко одборот од нашето училиште организираше активност во која на случајни минувачи од нашиот град им беа поделени промотивни флаери во кои се нагласува важноста од пешачењето и физичката активност. Целта на оваа активност е да се подигне свеста на Read More …

Ден против трговија со крзно – презентација „Заштита на животните“

По повод 28-Ноември – Ден против трговија со крзно, Еко- одборот од нашето училиште организира активност за одбележување на овој ден. Презентацијата ,,Заштита на животните“ ја изработија ученичките Марија Ѓошева и Саша Ташев од VI-4 одд. Презентацијата ја следеа учениците Read More …

Месец на книгата во локалната библиотека “Гоце Делчев”

Денес по повод Месецот на книгата во локалната библиотека “Гоце Делчев” ученици од четврто и петто одд. под менторство на одд.наставници Светлана Бобевска, Донка Павлова и Весна Јовевска активно учествуваа во креативната книжевна работилница организирана од Ксенија Маказлиева Трајчева – Read More …