СРЕЌНО ДЕВЕТТООДДЕЛЕНЦИ!!!

На 14.6. 2021 година ООУ„Блаже Конески“ Велес испрати уште една прекрасна генерација ученици кои своето основно образование го започнаа во учебната 2011/2012 година. Ученици, кои од мали и исплашени деца пораснаа во самостојни и одговорни личности подготвени да се справат Read More …

Ротари клуб Велес – Ликовен конкурс, на тема “Борба против Ковид-19”

Ротари клуб Велес во соработка со  Општина Велес распишаа конкурс на ликовни творби на тема “ПРЕВЕНЦИЈА ОД  КОВИД-19” . Ученици од  нашето училиште земаа учество на овој конкурс. за борба против Ковид 19. Темата им  беше инспирација да  преку ликовни Read More …

ВЕЛОСИПЕДСКИ КРОС ПОД МОТОТО ,,ВОЗЕЊЕТО ВЕЛОСИПЕД Е БРЗО И ЗДРАВО“

На ден 12.6.2021 год. (сабота) во градскиот парк, ЕД Вила Зора во соработка со основните училишта од Велес го одржа третиот завршен за оваа година велосипедски крос. На овие спортски активности  учествуваа ученици од нашето училиште .Велосипедскиот крос беше организиран Read More …