Фондацијата „Д- р Михаил Левенски“ за полуматурантите од нашето училиште донираше книги

Фондацијата „ Д–р Михаил Левенски“ од Скопје донираше 150 примероци од книгата „Како да станам свој“. Книгите се донација за учениците кои завршуваат деветто одделение и за Училишната библиотека. Фонадацијата претставена од Камелија Левенска, Драгана Левенска и Никола Левенски, претседател Read More …

100 години од раѓањето на големиот деец Блаже Конески

На покана  од градоначалникот Златко Марин на  општина Аеродром -Скопје во соработка со Фондацијата „Блаже Конески“ на 11.6.2021 год. се одржа централна манифестација под мотото „Ние за Блаже Конески“  во паркот „Јане Сандански“ во која учествуваа  четири истоимени училишта   од Read More …