Нашата ученичка АНА БОШКОВА меѓу најдобрите на Јуниорската Македонска Математичка Олимпијада (ЈММО – 2021)

Најталентираната ученичка во основоно образование во општина Велес, нашата Ана Бошкова од IX – 3 одделение повторно го потврди својот талент и на Јуниорската Македонска Математичка Олимпијада (ЈММО – 2021), го освои бронзениот медал под менторство на нашата колешка Лидија Read More …