Успехот се повторува – I награда на Државен натпревар по природни- науки

  Успехот се повторува знаењето се покажа и докажа.  Минатогодишниот победник Никола Тодоров,  на Државен натпревар по природни науки и освоено I место спроведен онлаин  во  организација на Македонско биолошко друштво и менторство на наставниците Лидија Атанасовска и Благородна Јосимовска. Read More …

СРЕЌНО ДЕВЕТТООДДЕЛЕНЦИ!!!

На 14.6. 2021 година ООУ„Блаже Конески“ Велес испрати уште една прекрасна генерација ученици кои своето основно образование го започнаа во учебната 2011/2012 година. Ученици, кои од мали и исплашени деца пораснаа во самостојни и одговорни личности подготвени да се справат Read More …

Ротари клуб Велес – Ликовен конкурс, на тема “Борба против Ковид-19”

Ротари клуб Велес во соработка со  Општина Велес распишаа конкурс на ликовни творби на тема “ПРЕВЕНЦИЈА ОД  КОВИД-19” . Ученици од  нашето училиште земаа учество на овој конкурс. за борба против Ковид 19. Темата им  беше инспирација да  преку ликовни Read More …

ВЕЛОСИПЕДСКИ КРОС ПОД МОТОТО ,,ВОЗЕЊЕТО ВЕЛОСИПЕД Е БРЗО И ЗДРАВО“

На ден 12.6.2021 год. (сабота) во градскиот парк, ЕД Вила Зора во соработка со основните училишта од Велес го одржа третиот завршен за оваа година велосипедски крос. На овие спортски активности  учествуваа ученици од нашето училиште .Велосипедскиот крос беше организиран Read More …

Фондацијата „Д- р Михаил Левенски“ за полуматурантите од нашето училиште донираше книги

Фондацијата „ Д–р Михаил Левенски“ од Скопје донираше 150 примероци од книгата „Како да станам свој“. Книгите се донација за учениците кои завршуваат деветто одделение и за Училишната библиотека. Фонадацијата претставена од Камелија Левенска, Драгана Левенска и Никола Левенски, претседател Read More …

100 години од раѓањето на големиот деец Блаже Конески

На покана  од градоначалникот Златко Марин на  општина Аеродром -Скопје во соработка со Фондацијата „Блаже Конески“ на 11.6.2021 год. се одржа централна манифестација под мотото „Ние за Блаже Конески“  во паркот „Јане Сандански“ во која учествуваа  четири истоимени училишта   од Read More …

Нашата ученичка АНА БОШКОВА меѓу најдобрите на Јуниорската Македонска Математичка Олимпијада (ЈММО – 2021)

Најталентираната ученичка во основоно образование во општина Велес, нашата Ана Бошкова од IX – 3 одделение повторно го потврди својот талент и на Јуниорската Македонска Математичка Олимпијада (ЈММО – 2021), го освои бронзениот медал под менторство на нашата колешка Лидија Read More …