Уште еден успех на нашите математичари на државниот натпревар

Учениците од  ООУ „Блаже Конески“ – Велес достојно го претставија своето училиште на државниот натпревар по математика, кој се одржи на 16.05.2021 (недела) во просториите на ПМФ. Во силна конкуренција, ученичките: Ана Бошкова од 9то одд под менторство на наставничката Read More …