РОДИТЕЛИТЕ ВО ООУ „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ БЕА ЗАПОЗНАТИ СО НОВИОТ КОНЦЕПТ ЗА ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ

Нашето Училиште заедно со Локалната самоуправа како надлежна за основно образование организираше средбa со родители, наставници и стручна служба на која беше дискутирано за новиот Концепт за основно образование. На средбата присуствуваа: Ненад Коциќ пратеник во Собранието на Република Северна Read More …

Уште еден успех на нашите математичари на државниот натпревар

Учениците од  ООУ „Блаже Конески“ – Велес достојно го претставија своето училиште на државниот натпревар по математика, кој се одржи на 16.05.2021 (недела) во просториите на ПМФ. Во силна конкуренција, ученичките: Ана Бошкова од 9то одд под менторство на наставничката Read More …

АНА БОШКОВА – најдобра од најдобрите во Велес

По повод Денот на сесловенските просветители, Светите Кирил и Методиј, на 21.5. 2021г. Општина Велес им оддаде признанија на најдобрите просветни работници и на најталентираните ученици во градот. За најталентирана ученичка од основните училишта е прогласена Ана Бошкова ученичка во  ООУ„Блаже Read More …

Наградените ученици на натпреварот „Предизвик за кодирање 2021“ свечено пречекани и наградени од Директорот на училиштето Јованче Манасков

Нашето Училиште организираше средба на која директорот Јованче Манасков свечено им ги додели наградите за освоено трето место на натпреварот „Предизвик за кодирање 2021“ на Марко Ангелов, Кристијан Трајковски, Тодор Пљаков и Матеј Ѓорѓиев, ученици од VIII5 одделение – членови на клубот Read More …

Известување за одржување на индивидуални консултативни средби со учениците од VII одделение за следење на постигањата и утврдување на оцената

                                                                                                Во ООУ „Блаже Конески“ – Велес од 17.5.2021г. (понеделник) до 21.5.2021г. (петок) ќе се одржат индивидуални консултативни средби со учениците од VII одделение, кои следат настава преку учење на далечина, за следење на постигањата и утврдување на оцената по Read More …

ООУ „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ ВЕЛЕС – МЕЃУ НАЈДОБРИТЕ 10 НА ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

На онлајн државниот натпреварот кој се одржа на 08.05.2021 година нашите ученици ги постигнаа следните резултати: ЧЕСТИТКИ ЗА СИТЕ НАШИ УЧЕНИЦИ КОИ ПОСТИГНАА ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ. Продолжете да чекорите смело и сигурно по патот на успехот. Се гордееме со вас.

„Возењето велосипед е брзо и здраво“

Еколошко друштво Вила Зора на 8 Мај 2021  во 11.00 h во големиот Градски парк организираше велосипедски крос под мотото ,,Возењето велосипед е брзо и здраво“. Со оглед на ковид ситуацијата, за да може да се запазат сите ковид протоколи  Read More …

ЕКО акција ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД

ООУ „Блаже Конески“ активно учествуваше во акцијата „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“ во организација на компанијата „Мен енд маунтен“, а со поддршка на Министерството за животна средина и просторно планирање, „Пакомак“ Скопје и Општина Велес. Вчера, на 7.5.2021 година, Училиштето спроведе собирна акција Read More …