ИНФОРМАЦИИ ЗА УПИС ВО I (ПРВО) ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2021/2022 година

Општинското основно училиште „Блаже Конески“ – Велес, Ве информира дека запишувањето на деца во I (прво) одделение ќе биде во месец мај 2021 година односно од 4 до 31 мај секој работен ден од 8 до 17 часот. Во прво Read More …

ЕКО ден по повод 22 Април – Ден на планетатa Земја

            Во ООУ,,Блаже Конески“- Велес,  учениците го обележаа 22 Април –  Денот на планетата Земја. Во соработка со Друштвото за управување со отпад ,,Нула  отпад“ ДОО – Скопје, се реализираше едукација за управување со електронски  отпад и батерии преку следење Read More …

Отворен нагледен час по математика

На ден 22.4.2021 год. се реализираше отворен час со директно вклучување преку камера на Teams и следење од советничката Весна Наумов од БРО на Република Северна Македонија. Со физичко присуство и со почитување на сите мерки и протоколи за заштита Read More …

Најдобра ликовна творба „Буквите низ цртеж“

По повод одбележувањето на 100 – годишнината од раѓањето на Блаже Конески, согласно Нациооналната програма „2021- Година во чест на Блаже Конески“ и Заклучокот на Владата на Република Северна Македонија бр.40-2047/1 од 09.02.2021 година, Министерството за образование и наука на Read More …

РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

На онлајн натпреварот кој се одржа на 17.04.2021 година од регионот на Велес земаа учество вкупно 33 ученика и нашите ученици ги постигнаа следните резултати, а со тоа обезбедија и пласман на државниот онлајн натпревар кој ќе се одржи на Read More …

Подготвени ја пречекавме и АПРИЛИЈАДАТА

Одбележувањето на Денот на шегата традиционално секоја година се реализира во нашето училиште. Оваа година во поинакви околности, пред се со почитување на мерките за безбедност во пријатна и ведра атмосфера  повторно донесе многу радост и задоволство.  Учество во оваа Read More …