ЕКО акција за чиста и здрава животна средина

Во ООУ,,Блаже Конески“-Велес, на ден 25 и 26 март 2021г.  се реализираше активност по повод  Денови на пролетта – денови на екологија. Во нашето училиште се одржа акција за собирање na ПЕТ амбалажа и отпадна хартија. Во ЕКО акцијата учествуваа Read More …

Известување за индивидуално – консултативни средби

Ученици и родители, Ве известуваме дека во нашето училиште ООУ „Блаже Конески“ – Велес ќе се реализираат индивидуално-консултативни средби со физичко присуство на ученици кои следат настава на далечина со цел следење на постигањата и утврдување на оценката на учениците Read More …

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

На онлајн натпреварот кој се одржа на 20.03.2021 година од општина Велес земаа учество вкупно 31 ученик и нашите 10 ученици ги постигнаа следните резултати, а со тоа обезбедија и пласман на регионалнот онлајн натпревар кој ќе се одржи на Read More …

ООУ„Блаже Конески“ извор на таленти – Александар Пановски

ООУ „Блаже Конески“ – Велес, е извор на талентирани ученици. Нашите ученици успешно го претставуваат училиштето како на државно така и на меѓународно ниво и на нив сме посебно горди. Но, овој пат сме горди на еден ученик кој надвор Read More …

ООУ„Блаже Конески“ Велес – трети на државно ниво

ООУ„Блаже Конески“ Велес, уште еднаш покажа дека е меѓу најдобрите во државата. На натпреварот „Предизвикот за кодирање 2021“ организиран во соработка со Министерството за образование и наука и финансиран од Владата на Обединетото Кралство, клубот за кодирање при ООУ„Блаже Конески“, Read More …

Нашиот Едуино Амбасадор – Светлана Бобевска

Снимените видео часови на порталот Едуино претставуваат основа за наставниците кои сакаат да им понудат на своите ученици комплетен материјал за часот.Емитувањето на видео лекциите на Националната телевизија за учениците кои немаат пристап до технологија претставува единствен начин за вклучување Read More …