ТРАДИЦИОНАЛНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ

Во рамките на активностите по  повод Денот на Училиштето денес 24.12.2020 година во периодот од 10 до 14  часот во Ликовниот салон, се одржа традиционална крводарителска акција.  Даруваа вработените во училиштето, родителите на учениците, но и останати граѓани кои сакаат Read More …

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Активностите  по  повод Денот на Училиштето ќе се финализираат со реализација на традиционалната КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА на 24.12.2020 година (четврток) од 10 до 14  часот во Ликовниот салон, во која  освен вработените во Училиштето, учество ќе можат да земат и родители Read More …

ООУ „Блаже Конески“ – Ден на училиштето

ООУ „Блаже Конески“ и оваа година го одбележува Денот на училиштето и во чест на својот патрон, големиот поет, академик, изучувач, познавач и вљубеник во македонскиот јазик, професорот Блаже Конески, традиционално организира низа активности. Придржувајќи се на препораките на Министерството Read More …

МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

3 Декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост во ООУ „Блаже Конески“ се одбележа со интерактивно предавање на специјалниoт едукатор и рехабилитатор во училиштето со учениците од IV и V одделение. Во предавањето се зборуваше за лица со оштетен Read More …