Фестивал за детска поезија „Стихувалки“ 2020

И оваа година Светлана Бобевска се здоби со признание и е меѓу авторите на детските песни во стихозбирката „Стихувалки“ 2020. Oгромна благодарност до организаторите и честитики до сите автори застапени во стихозбирката. Убаво е чувството кога си дел од детскиот Read More …

ПРИКАЗНАТА ЗА БИСЕРА-УПИС ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ

Јуни. Во нашето училиште, ООУ „Блаже Конески“, започна уписот на првоодделенци за учебната 2020/2021 година, кој оваа година поради епидемијата со КОВИД-19 беше одложен за еден месец. Возбудени, додека го пречекоруваат училишниот праг и со скокотлив трепет во нивните срца, Read More …

ПОЛУМАТУРАНТИ-ГОРДОСТ НАША, ПРОДОЛЖЕТЕ ХРАБРО ПО ПАТОТ НА УСПЕХОТ

На ден 15.6.2020 год.( понеделник) се одржа и доделувањето на свидетелствата на генерацијата полуматуранти 2019/ 2020 год. Оваа година на еден сосема поразличен начин од претходните години, водени од мерките за заштита од Ковид – 19  се разделивме со нашите Read More …

ПОЗДРАВ ОД УЧЕНИЦИТЕ

Драго, наше училиште Ние, децата, продолживме да се дружиме со тебе, иако училниците твои останаа празни и осамени. Продолживме со песна и смеа, испрашување и дошепнување, со дежурни ученици, со граматика и математика. Пак се дружевме и учевме, повторувавме и Read More …

ООУ „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ ДОБИТНИК НА ПРОЕКТОТ ОД ФОНД ЗА ИНОВАЦИИ

На денешниот настан „Предизвик за млади истражувачи“ беа прогласени најдобрите предлог проекти од основните и средните училишта во државава. Предлог проектот на нашето училиште, ООУ „Блаже Конески“ – Велес, е прифатен за финансирање, а според редоследот на објавување е високо Read More …

СРЕЌЕН И БЕЗГРИЖЕН РАСПУСТ

Драги ученици, Ви се обраќам како Директор на училиштето “Блаже Конески“ со цел во име на Наставничкиот колегиум и во мое лично име да ви го честитам успешното завршување  на уште една учебна година. Чудно е колку малку е потребно Read More …

‎Светлана Бобевска‎ до Средби под јаворите – Видое Подгорец

Одделенскиот наставник Светлана Бобевска и оваа година меѓу наградените на Манифестацијата „Средби под Јаворите“ со Видое Подгорец. Во чест на Видое Подгорец секоја година се организира манифестацијата „Средби под јаворите“. Честитки за организаторите на манифестацијата „Средба под јаворите“ – Видое Read More …