ЕКО солидарни и несебични, ООУ БЛАЖЕ КОНЕСКИ пример за сите

После пожарoт што ја зафати околината на езерото Младост беа реализирани повеќе акции за пошумување, кои имаа цел ги вратат убавините и зеленилата на Велешкото езеро. По акцијата на Претседателот Стево Пендаровски, ООУ„Блаже Конески“ Велес, заедно со ученици и наставници Read More …

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

Општинското основно училиште „Блаже Конески“ – Велес, Ве информира дека запишувањето на деца во прво одделение ќе започне на 1 јуни 2020 година и ќе трае до 30 јуни 2020 година, секој работен ден од 9.00 до 17.00 часот. Во Read More …

Велешкото „Блаже Конески“ беше пионер на концептот отворено училиште

Сега училиштето си има свои потреби, веќе не е само „новото училиште“, имаме проблеми со парното, со покривот, со структурата и дојдено е време за реновирање. Но, тоа генерално реновирање буквално чини повеќе од изградба на три или четири училишта, Read More …

УЧЕБНАТА ГОДИНА ПРОДОЛЖУВА И ЌЕ ЗАВРШИ ОНЛАЈН

Владата на Република Северна Македонија на 48 седница ја усвои информацијата со пакет мерки од областа на образованието кои се однесуваат на спроведување на едукативен процес во услови на КОВИД-19 криза, а на предлог на Министерството за образование и наука Read More …